Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή του Γυμνασίου Βεύης στη Θεσσαλονίκη. Στην εκδρομή συμμετείχαν και οι τρεις τάξεις του σχολείου μας μαζί με 4 συνοδούς καθηγητές.

Κατά τη διαδρομή είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το νέο αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας το οποίο εντυπωσίασε άπαντες, καθώς αποτελεί στολίδι της περιοχής και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο των Μακεδονικών εκθεμάτων του.

Φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη, το ενδιαφέρον μας μονοπώλησε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (Noesis), στο οποίο μπορεί να κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε πληθώρα προβολών και εκθέσεων στις αίθουσες του Πλανηταρίου, του Κοσμοθεάτρου, του Προσομοιωτή και του Μουσείου Τεχνολογίας. Οι μαθητές του σχολείου μας επέλεξαν να παρακολουθήσουν την προβολή “Το Άστρο των Χριστουγέννων”, παραγωγής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, που προβάλλεται κατά την περίοδο των εορτών.

Μετά από μια στάση για φαγητό και ξεκούραση στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos και έχοντας πολλά ερωτήματα και τροφή για σκέψη από όσα είδαμε και ακούσαμε στο Μουσείο της Πέλλας και στο Noesis, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.

Η εκδρομή στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, ικανοποίησε μαθητές και συνοδούς-καθηγητές και χάρη στην καλή διάθεση όλων των συμμετεχόντων αλλά και των οδηγών των λεωφορείων, δεν υπήρξαν δυσκολίες ούτε κάποιο δυσάρεστο περιστατικό.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.