Η νέα μας δανειστική βιβλιοθήκη

IMG_1725

Το Γυμνάσιο Βεύης ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της νέας δανειστικής του βιβλιοθήκης που βρίσκεται στο ισόγειο του σχολικού κτηρίου και είναι ανοιχτή όχι μόνο για τον μαθητικό πληθυσμό του Γυμνασίου αλλά και για το ευρύτερο κοινό.

Η δημιουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης εναρμονίζεται με τη φιλοσοφία του Προγράμματος “T4E– Εξερευνώ την Ευρωπαϊκή μου Ταυτότητα» που υλοποιείται στο Γυμνάσιο Βεύης την τελευταία διετία. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος αναλαμβάνουν δράσεις που υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ευρωπαίου πολίτη στην πληροφόρηση και στοχεύουν στην προώθηση της απρόσκοπτης πρόσβασης στην ενημέρωση για τα θέματα της ΕΕ.

Η πλούσια συλλογή εκδόσεων και έντυπου υλικού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που φιλοξενείται στη βιβλιοθήκη, αποτελεί ευγενική χορηγία του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και διανεμήθηκε κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας στο σχολείο, τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021. Οι μαθητές έχουν πλέον την ευκαιρία να ενημερώνονται για θέματα όπως ο ρόλος των Ευρωπαϊκών θεσμών, η Ευρωζώνη, το κοινό νόμισμα, τα βήματα για μια πιο πράσινη πόλη, η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκπαιδευτική επίσκεψη του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας μπορείτε να βρείτε εδώ.

IMG_1585 IMG_1590

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.