Επίσκεψη στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 το Γυμνάσιο Βεύης πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα.

Στον φιλόξενο χώρο μας υποδέχτηκαν τα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ). Εκεί ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο του Ομίλου, Δρ. Κωνσταντίνο Φιλιππίδη, για θέματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή, τις αιτίες και τις αρνητικές επιπτώσεις της στον πλανήτη και κατ’ επέκταση στον άνθρωπο, αλλά και για τις Ανανεώσιμες Πηγές  Ενέργειας (ΑΠΕ) και τις μορφές αυτών ως λύση στο πρόβλημα της συνεχούς αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη και του φαινομένου του θερμοκηπίου. Συζητήσαμε επίσης για την ανάγκη απολιγνιτοποίησης που αφορά άμεσα την περιοχή μας, αλλά και για τα αντισταθμιστικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για μια Δίκαιη Μετάβαση.

Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου όπου γνωρίσαμε από κοντά πρότυπες εφαρμογές των ΑΠΕ, προσομοιώσεις εφαρμογών πράσινου υδρογόνου, ολοκληρωμένα συστήματα φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών, μπαταριών, σταθμών φόρτισης και ηλεκτροκίνησης.

Στο τέλος, βέβαια, δώσαμε και … εξετάσεις! Παίξαμε το διαδικτυακό παιχνίδι Kahoot και αποδείξαμε πως ήμασταν καλοί μαθητές! Οι νικήτριες ομάδες μάλιστα κέρδισαν και δώρα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) και τον Πρόεδρο του, Δρ. Κωνσταντίνο Φιλιππίδη, για την φιλοξενία του σχολείου μας στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΠΕ στον Φιλώτα και για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση. Ιδιαιτέρα τους ευχαριστούμε για τη διάθεση λεωφορείου με το οποίο οι μαθητές του σχολείου μας μετακινήθηκαν δωρεάν.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.